На межі коми й смерті: у Саакашвілі розвинулось одне з найважчих ускладнень через голодування

19.11.2021, 22:40
105417

Апарат народного захисника Грузії і група експертів, сформована під його егідою, заявляють, що екс-президент країни Міхеїл Саакашвілі може впасти в кому, і закликають негайно перевести його до багатопрофільної високотехнологічної лікарні.

Читайте також: Антикризовий штаб, робота АЕС та додаткове вугілля, – «УДАР Віталія Кличка» запропонував заходи, щоб уникнути енергетичної кризи у країні

Як повідомляє “Грузія Online“, про це йдеться в поширеній сьогодні заяві омбудсмена Грузії.

Зокрема, 18 листопада, на 49-й день голодування, Саакашвілі знепритомнів у лікарні Глданської в’язниці, після чого його перевели в реанімацію. Напередодні група лікарів при омбудсмені Грузії відвідала пенітенціарну установу і оглянула пацієнта.

За словами експертів, у третього президента “розвинулося одне з найважчих ускладнень”, спричинених тривалим голодуванням, – судоми, викликані енцефалопатією Верніке.

“Виходячи з того, що стан критичний, і з урахуванням очікуваних ускладнень народний захисник і група експертів ще раз закликають міністра юстиції/спеціальну пенітенціарну службу негайно перевести Міхеїла Саакашвілі до багатопрофільного шпиталю, який має великий досвід, оскільки очевидні більш серйозні ускладнення – ймовірність розвитку епілептичного статусу, викликаного енцефалопатію верніке, або коми, що може завершитися летальним результатом”, – сказано в заяві.

16 листопада омбудсмен Грузії сформувала групу медиків з метою ознайомлення зі станом здоров’я Саакашвілі, який оголосив голодування у в’язниці одразу після свого затримання 1 жовтня. Того ж дня лікарі відвідали лікарню Глданської в’язниці і оглянули колишнього президента. Медики заявили, що стан пацієнта критичний і рекомендували перевести його до приватного госпіталю.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com