На Одещині знайшли спортсменку, що зникла під час марафону (фото, відео)

14.06.2020, 11:48
75363

В Одеській області 8 годин велися пошуки зниклої спортсменки, яка під час марафону Odessa Ultra-Trial Kuyalnik отримала тепловий удар і втратила свідомість.

Читайте також: У семи областях України пронеслась негода: знеструмлено 80 населених пунктів

Як повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, член збірної команди України з добового бігу Катерина Катющева пропала 13 червня. Повідомлення про те, що відома спортсменка зникла на території Куяльницького лиману, надійшло в поліцію ввечері.

“Дівчину, яка близько 14.00 відстала від бігунів і зникла, власними силами намагалися знайти учасники марафону, родичі, знайомі і волонтери, але їх спроби не дали результату”, – повідомили в главку.

У пошуках вказаної жительки Одеської області були задіяні співробітники Біляївського відділу поліції, кінологи, спецпідрозділ з приладами нічного бачення, і співробітники прокуратури. Пошукові заходи тривали до ночі і успішно завершилися після того, як до них були підключені фахівці кримінального підрозділу поліції.

Зазначається, що Катющеву, яка знаходилася в несвідомому стані, знайшли біля лиману. Її оперативно доставили в Одеську обласну клінічну лікарню. Виявилося, що спортсменка спочатку отримала тепловий удар і втратила свідомість, потім, пролежавши до ночі в болотистому грунті перемерзла.

Як повідомив прес-секретар Одеської ОДА, учасник Odessa Ultra-Trial Kuyalnik Денис Соколов, Катющеву виявили на маршруті забігу, її пошуки тривали близько 8 годин.

Читайте також: У Дніпрі студент вчинив самогубство, а батько завдав собі ножові поранення: деталі трагедії (фото)

“Коли стемніло, на фініші ультрамарафону навколо Куяльницького лиману зібралося близько 40 волонтерів – представники бігової спільноти”, – розповів Соколов, зазначивши, що до того часу кінологи завершили свою частину роботи – собаки не взяли слід.

У пошуках також взяли участь волонтери на позашляховиках і мотоциклах. На місце прибули представники Червоного Хреста України. Спортсмени з налобними ліхтариками прочісували узбережжі від фінішу до одного з контрольних пунктів маршруту марафону, де востаннє бачили спортсменку. Волонтери та і поліцейські на джипах рухалися у зустрічному напрямку.

Як зазначає Соколов, Odessa Ultra-Trial Kuyalnik – важкий марафон. Спортсмени повинні були в спеку по пустельній місцевості подолати близько 70 км по глині, ускладнює пересування лиманна сіль.

“Головна небезпека  на схилах: там є “колодязі” по 5-6 метрів глибиною. Вони звивисті, просвічуються погано, дуже легко обвалюються”, – акцентував Соколов. Також ускладнювала пошуки злива.

У марафоні Odessa Ultra-Trial Kuyalnik взяли участь понад 100 спортсменів з усієї України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com