На Полтавщині під загрозою проведення Сорочинського ярмарку

12.07.2020, 14:22
78092

Відкриття Сорочинського ярмарку на Полтавщині може становити загрозу здоров’ю жителів, тому, можливо, його доведеться скасувати.

Читайте також: За порушення карантину оштрафували елітний нічний клуб під Києвом (фото)

Таку думку висловив перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін, йдеться на сайті Полтавської ОДА, пише Громадське.

“Не можу сказати – буде ярмарок чи ні. Щотижня проводимо засідання регіональної комісії ТЕБ і НС, на який ухвалюємо рішення щодо ситуації з коронавірусом. Моє особисте бачення – проведення заходу несе велику загрозу здоров’ю жителів регіону”, – зазначив він.

Лунін наголосив, що на Полтавщині немає внутрішньообласного розповсюдження інфекції, а на ярмарок приїдуть люди з інших регіонів, тож є певні ризики.

За інформацією місцевих чиновників, нині Полтавщина відповідає всім показникам послаблення карантинних обмежень: завантаженість ліжок: 0,88%, рівень охоплення тестуванням – 41,260 на 100 тисяч, відсотки виявлення – 0,74%.

За минулу добу в регіоні зафіксували 3 нові випадки COVID-19, а за останній місяць хворобу виявили у 54 жителів області.

Загалом із початку карантину у Полтавській області діагностували 331 випадок інфікування. Сьогодні продовжують лікування 27 людей. Серед них немає важких пацієнтів.

Читайте також: Імунолог пояснив чи потрібно робити щеплення в умовах карантину

“Переважно протягом цього місяця коронавірус нам завозили з інших областей або навіть країн. Для прикладу: із Харкова – 3 випадки, із Києва – 21 випадок, по одному з Африки й Росії. Нині Полтавщина – у п’ятірці областей з найменшою кількістю хворих. Говорити про посилення карантину поки зарано. Але все буде залежати від поведінки кожного з нас”, – сказав Лунін.

Сорочинський ярмарок – один з найвідоміших ярмарків в Україні, що відбувається в селі Великі Сорочинці Миргородського району на Полтавщині, його традиційно влаштовують у кінці серпня. Від З серпня 1999 року, згідно з указом президента України, Сорочинський ярмарок має статус національного.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com