На Прикарпатті персонал ліцею 7 років збирає гроші, щоб відремонтувати заклад

25.09.2020, 19:55
85082

Своїм коштом та власноруч ось уже 7 років ремонтують школу у Верховині її ж працівники – усі вчителі і техперсонал щомісяця віддають частину зарплатні, а потім  вирішують, як ці гроші витратити. Так уже оновили спортзал, санвузол, коридори. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також: На Прикарпатті швидка шість разів відмовилась їхати до чоловіка із хворобою серця

У ліцейному спортзалі звісно не євроремонт, показують вчителі, але тепер тут дітям хоч безпечно . Нарешті з’явилося опалення, нова підлога та навіть саморобна альпінстінка. А головне – з вікон більше не свищуть протяги. На  канікулах спортзал власноруч відремонтували вчитель праці та два фізкультурники. ″По господарству роблю все, що можна, але не білив стіни. Перший раз досвід тут отримав″, – каже вчитель.

Їдальню, засукавши рукави, чепурила вихователька молодших класів з колегами.″Я особисто білила стіни в лимонний колір, малювали панелі у різні кольора″, – розповідає вихователька 1-А класу Марія Доняк.

Поступово у ліцеї навели лад у спальних корпусах, бо тут вчаться діти переважно з високогірних сіл, додому їздять лише на вихідні. А замість холодних вуличних туалетів, тепер учні ходять у теплі, в приміщенні. ″Це були приміщення для інвентарю, для фізкультури″, – розповідає директорка закладу Оксана Волинюк.

Гроші на ремонт не спонсорські і не батьківські. Скинулися самі вчителі і техперсонал. «І приміщення спортзалу, і класів, і коридорів були у критичному стані. У нас іншого виходу не було», – каже директорка Верховинського ліцею №1 Оксана Волинюк.

Читайте також: На Прикарпатті підліток зарізав дідуся та мало не вбив бабусю поки ті спали (фото)

Роками, каже директорка, на ремонт ні копійки не отримували. Тож 7 років тому почали щомісяця кожен зі своєї зарплати перераховувати на школу спершу по 50 грн, тепер – по 100. Наприклад, цього року назбирали майже 100 тисяч. «Якщо цього року ми витратили 36 тис на косметичний ремонт і 49 тис ми заплатили, щоб зробити пожежу сигналізацію, то це є 85 тис – ми зібрали ці кошти», – додає директорка.

На Верховинщині цей ліцей не один такий бідний – визнають посадовці. «На капітальний ремонт взагалі нічого не виділялося. А на поточний ремонт було виділено 420 тис. І у звязку з тим, що на зарплати не вистачало, всі гроші були переплановані на зарплату.  420 тис. було виділено на всі школи району», – каже голова Верховинської райради Іван Шкіндюк.

Наступний у планах вчителів – комп’ютерний клас. Але тепер власним коштом педагоги хочуть купити дітям нові сучасні комп’ютери. Ціна питання – майже 200 тисяч грн. Це означає, що тепер 2 роки збиратимуть гроші тільки на це.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com