На Прикарпатті швидка шість разів відмовилась їхати до чоловіка із хворобою серця

12.08.2020, 16:33
81169

На Прикарпатті швидка допомога шість разів поспіль проігнорувала виклик до пенсіонера із міста Калуш, який має проблеми із серцем. Чоловіка без свідомості знайшли на вулиці перехожі й намагалися викликати медиків, але їхні спроби були марними.

Читайте також: Степанов розповів, в яких регіонах найбільше завантажені лікарні через COVID-19

Як повідомляють “Факти”, люди розповіли, що кожного разу диспетчери відмовляли їм, грубіянили і навіть взагалі не реєстрували виклик. Крім того, небайдужим громадянам пригрозили штрафом.

За словами очевидців, дідусеві стало зле у магазині, після чого його вивели на свіже повітря. Але на вулиці чоловік лише встиг перейти дорогу і впав на газон. Люди хотіли, аби йому надали кваліфіковану медичну допомогу, але не змогли цього домогтися.

За 20 хвилин чоловікові стало легше. Попід руки його відвели до під’їзду. Пригадувати той день 74-річний пенсіонер не хоче. Тим часом його донька повідомила, що пів року тому він мав стентування на серці та переніс інфаркт.

Зазначимо, що на Прикарпатті вже рік диспетчерська служба екстреної допомоги діє централізовано. Усі виклики і з Калуша зокрема надходять до Івано-Франківська. Розповісти, як працює служба, та надавати пояснення з приводу інциденту з пенсіонером у Центрі екстреної допомоги відмовилися. Там вважають інформацію недостовірною, бо не вірять що їхні диспетчери могли шість разів відмовити у виїзді.

Зі свого боку люди, які рятували дідуся, мають намір подати колективну скаргу на недобросовісні дії медиків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com