На Прикарпатті вироблятимуть рідкий кисень для медичних цілей

5.06.2020, 08:49
74570

Калуське підприємство “Карпатнафтохім” отримало право на виробництво медичного кисню для закладів охорони здоров’я. Про це повідомляє сайт “Карпатнафтохіму“.

Читайте також: Рада схвалила закон про митний тариф: Чи зміняться ставки зборів

“7 травня ТОВ “Карпатнафтохім” отримало від Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужби) ліцензію на право ведення господарської діяльності з виробництва лікарських засобів. Йдеться про отримання в цеху розділення повітря нового виду товарної продукції — кисню медичного рідкого. Його тепер підприємству офіційно дозволено виробляти й реалізовувати медичним закладам, де у зв’язку з пандемією коронавірусу виникла потреба в додатковому забезпеченні киснем”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією пресслужби, азотно-киснева станція на підприємстві була зведена за проєктом німецької фірми “Лінде” під час проведення в 1991-1996 роках реконструкції установки з виробництва вінілхлориду.

“Оскільки реконструйована установка з виробництва вінілхлориду працює не на 100% навантаження, то частину технічного кисню, виробленого й перетвореного в рідкий стан, продають споживачам. Однак свого часу кисень купували і медичні заклади та підприємства, які цей продукт постачали як медичний. Адже цей кисень за своїми технічними й фізико−хімічними показниками відповідає всім медичним вимогам, тобто медичному кисню”, – зазначають у “Карпатнафтохімі”.

Читайте також: Українські компанії почали витісняти китайських виробників пластмаси

Пізніше Держлікслужба України встановила більш жорсткі вимоги до технічних і якісних параметрів цього продукту, його транспортування і зберігання . Тому на підприємстві з 2019 року поставили завдання отримати ліцензію на виробництво зрідженого медичного кисню.

“Газоподібний технічний кисень на підприємстві споживає тільки цех з виробництва хлорвінілу. А надлишки його в зрідженому стані, що утворюються й зберігаються в спеціальній ємності, складають у середньому 80−100 тонн у місяць. Приблизно такий обсяг рідкого медичного кисню підприємство могло б щомісяця продавати”, – зазначають на підприємстві.

Карпатнафтохім − провідне підприємство нафтохімічної галузі промисловості України, розташоване у місті Калуш Івано−Франківської області. Нафтохімічний завод реалізує продукцію як на внутрішньому ринку так і експортує до Польщі, Туреччини, Молдови та Білорусі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com