На Рівненщині створили нову військову адміністрацію: чи є загроза з боку Білорусі

21.02.2024, 16:32
154549

Президент України Володимир Зеленський 20 лютого видав указ про створення міської військової адміністрації у місті Вараш Рівненської області. Як пояснив очільник Рівненської ОВА Олександр Коваль, Вараську міську військову адміністрацію створили не через загрозу військового наступу з боку Білорусі.

Читайте також: РФ штурмує малими групами та застосовує отруйні речовини: у ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

За його словами, головними завданнями Вараської міської військової адміністрації стануть питання безпеки, оборони, бюджету.  Йдеться про стратегічне значення Рівненської АЕС.

“Ключове – створення Вараської МВА не пов’язане з наступом з Білорусі. Йдеться про стратегічне значення Рівненської АЕС і безпекове середовище у Вараші. Тому ще у липні на прохання військових та на виконання рішення Ставки Верховного Головнокомандувача Рівненська ОВА звернулася до президента з ініціативою щодо створення Вараської МВА”, – пояснив очільник ОВА.

Коваль додав, що наразі йде підготовка до її реєстрації, як юридичної особи. Він розглядає питання щодо структури та штату МВА.

Коваль також він зустрівся з міським головою Вараша Олександром Мензулом і пояснив, що він разом із міською радою працюватимуть далі. Робота триватиме вже в тандемі з начальником Вараської МВА Людмилою Мариніною.

“Обговорив з обома зони відповідальності та розподіл обов’язків. Наголосив – між ними має бути чітка взаємодія та скоординованість дій”, – додав Олександр Коваль.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com