На сайтах “Ощадбанку”, “Приватбанку”, сайтах Міноборони та ЗСУ стався масштабний збій

15.02.2022, 19:28
111495

У роботі “Приватбанку” та “Ощадбанку 15 лютого стався збій. Клієнти почали скаржитись, що не можуть розрахуватися картками та зняти готівку з банкоматів.

Читайте також: Окупанти третій рік катують “на підвалі” жінку, яка захищала дітей-сиріт на Донбасі

Приблизно в обідню пору користувачі почали скаржитись на роботу банків. Так, “Приватбанк” зазнав DDoS-атаки (напад на комп’ютерну систему з метою зробити комп’ютерні ресурси недоступними для користувачів – ред.).

Українці скаржаться, що сайт банку і застосунок вже протягом кількох годин не працюють, посилаючись на технічні проблеми.

У роботі “Ощадбанку” також стався масштабний збій: мобільний банкінг не працює, проблеми із банкоматами, платежі не проходять. Причиною теж могла стати DDoS-атака.

О 15:30 у Кіберполіції повідомили, що інформація про технічні несправності банкоматів, поширена через спам-розсилку, не відповідає дійсності. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до розсилання смс-повідомлень щодо збоїв у роботі банкоматів. Кіберполіція проаналізувала вміст смс-повідомлень та встановила, що вони не мають фішингового характеру, а є елементом інформаційної атаки і не відповідають дійсності.

Водночас приблизно о 18:00 стало відомо, що стався збій і в роботи сайтів Міністерства оборони України та Збройних Сил, зокрема зник доступ до сайтів.

О 18:10 у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки РНБО повідомили, що всі гроші клієнтів “Приватбанку”, який вже кілька годин перебуває під масованою DDoS-атакою, будуть збережені та нікуди не зникнуть.

Там підтвердили, що в роботі “Ощадбанку” також спостерігаються збої.

“Не виключено, що агресор вдався до тактики дрібних капостей, адже за великим рахунком його агресивні плани не спрацьовують”, – зазначили в РНБО.

О 18:40 у Міноборони також підтвердили, що офіційний веб-портал відомства зазнав, ймовірно, DDoS-атак.

“Наразі проводяться планові технічні роботи з відновлення штатного функціонування веб-порталу Міністерства оборони України. Офіційна комунікація буде забезпечуватися через сторінки Міноборони в Facebook та Twitter, а також сайти АрміяInform https://armyinform.com.ua та Армія FM https://www.armyfm.com.ua.“, ­– повідомили в Міноборони.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com