На сайті президента виклали стенограму зустрічі з лідерами парламентських фракцій

30.05.2019, 22:48
27146

30 травня, на сайті глави держави було оприлюднено стенограму його зустрічі з керівництвом Верховної Ради і парламентських фракцій.

Читайте також: Партія Кличка та Парубій, ймовірно, підуть на вибори разом з Порошенком

Як повідомлялося, 21 травня пройшли обов’язкові перед розпуском парламенту консультації глави держави з керівництвом Верховної Ради і фракцій. В цей же день ввечері був оприлюднений указ президента про припинення повноважень Верховної Ради VIII скликання і призначення виборів на 21 липня.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вимагав оприлюднити стенограму і відеозапис консультацій.

″Я дав офіційний запит, щоб ця стенограма була передана всім учасникам зустрічі, оскільки ми обговорювали не приватні моменти – ми проводили консультації, передбачені Конституцією, і я сподіваюся, що в найближчі дні на мій запит – і я впевнений, що це буде підтримано всіма главами фракцій – щоб суспільство могло бачити, як проходили переговори″, – сказав Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту 27 травня, повідомляє ″Інтерфакс-Україна″.

Спікер також заявив, що представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук допустив неточність у своєму коментарі, розміщеному на сайті глави української держави про зустріч президента з керівниками фракцій.

″На сайті президента було розміщено ваш коментар щодо консультацій президента з главами фракцій. Я процитую: ″Учасники зустрічі погодили компромісне рішення підтримати зміни до чинного закону (про вибори, – ред.), які скасують мажоритарну систему і зменшать прохідний бар’єр. На жаль, ця цитата використана для того, щоб вкотре дискредитувати український парламент″, – сказав Парубій.

Спікер додав: ″Заявляю, що ніякого компромісу, а тим більше. консенсусу не було досягнуто щодо закритих списків. Прошу надалі не дискредитувати найвищий законодавчий орган України і голів фракцій″, – підкреслив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com