На супутнику Сатурна знайшли ознаки життя

7.07.2021, 14:04
97992

На обстеженні Енцелада (супутник Сатурна), зонд Кассіні-Гюйгенс виявив, що з його поверхні вивергаються солоні шлейфи, багаті метаном. Саме метан вважається одним з основних ознак існування життя в космосі, оскільки його у великій кількості виробляють мікроби, як побічний продукт своєї життєдіяльності.

Читайте також: Можуть отруїти і паралізувати: назвали небезпечні для здоров’я рослини

Про це повідомляє наукове видання Nature Astronomy.

Науковці зазначають, що причина появи газу може бути й іншою. Супутник Енцелад покритий великим океаном, який захований під величезною товщею льоду. Теоретично, в придонних ділянках цього океану можуть жити мікроби, які виробляють велику кількість метану. Однак, сучасний рівень розвитку людства не дозволяє з’ясувати це достовірно.

Вчені вирішили розрахувати з математичної точки зору, чи можуть мікроби, подібні до земних метаногенів, виробляти кількість метану, достатню для створення помічених з супутника шлейфів, які також містять вуглекислий газ і дігідроген. Після кількісних методів дослідження, вчені прийшли до висновку, що скоріше за все, життєдіяльності мікробів для цього недостатньо.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com