На Тернопільщині, в одній зі шкіл, уклали підлогу з пліснявою за півтора мільйона гривень (фото, відео)

18.02.2020, 09:30
63619

У Тернопільській області у шкільному спортзалі міста Ланівці вклали під підлогу дерев’яні дошки та балки уражені грибком. Ремонт замовив відділ освіти у підрядної організації, якої навіть не існує за юридичною адресою. Обійшлася підлога з пліснявою у півтора мільйона гривень, інформує ТСН.

Читайте також: На Закарпатті горіла школа: 177 учнів евакуювали (фото)

Теоретичним спортом у Лановецькій школі №1 займаються уже чотири місяці. У спортзалі із жовтня міняють стару 40-річну підлогу на нову з пліснявою.

Батьки навперебій демонструють докази того,  як півтора мільйона державних коштів покрилися різнокольоровою пліснявою і їх тепер можна хіба викинути та спалити. Дерев’яні балки вкриті зеленою, синьою та білою цвіллю.

За словами працівників школи та батьків, робітники привезли не висушену та не оброблену деревину. Вчителі кажуть, що вона два дні мокла під дощем перш ніж її поклали. Дошки, які були уже з пліснявою, через скандал поспіхом здерли з балок і наче забрали підсушувати. Балки ж залишили і механічно зачистили, але вони знову покрилися грибком.

Замовник робіт – це відділ освіти Лановецької міськради, який уклав договір на півтора мільйона державних гривень із підрядною організацією на катіпальний ремонт спортивного залу. Утім, у дужках маленьке уточнення, що це насправді тільки “заміна підлоги” за такі гроші.

Підрядника чиновники вибрали без відкритого конкурсу.

“Терміни піджимали, ми звернулися до двох підрядників, які нам відмовили. Ми згадали, що цей підрядник робив “Ромашку”, наш садочок”, – каже керівниця відділу освіти Лановецької міськради Оксана Ходанович.

ТСН намагалася зателефонувати власнику та керівнику підрядної організації. Потім поїхали за 70 кілометрів від Ланівців у село Великі Гаї, де юридична адреса “Інтенсбуду”. Але такої фірми  не знаходимо.

У сільській раді Великих Гаїв кажуть, що такої фірми у селі нема, хоча будинок, у якому вона зареєстрована, через дорогу від сільради. “Якщо вони робили там, в нас би мали надходити великі податки, а надходжень нуль”, – каже сільський голова Великих Гаїв Олег Кохман.

Технічний нагляд за так званим капітальним ремонтом шкільного спортзалу мали здійснювати чиновники управління капітального будівництва обласної адміністрації. За це, згідно договору, вони отримали 15 тисяч гривень від Лановецького відділу освіти. Утім, пояснити чи хоча би раз виїжджали на об’єкт, ремонт якого мали б контролювати, не знайшлося кому.

Підлогу з пліснявою батьки обіцяють привезти у кабінети всіх чиновників, які безвідповідально поставилися до вибору підрядника і контролю за його роботою. Щоб подихали цвіллю вони, а не учні .Люди вимагають експертизи усієї деревини, а потому  заміни її  на якісну за рахунок підрядника.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com