На Тернопільщині засудили до 5 років за ґратами колаборанта з УПЦ МП

4.07.2023, 12:03
143261

На Тернопільщині засудили до 5 років за ґратами послушника Почаївської Успенської лаври, що виправдовував збройну агресію РФ проти України.

Читайте також: В УПЦ МП заявили, що не залишать Києво-Печерську лавру

Про це інформує пресслужба СБУ.

“На основі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки, засуджено послушника. До початку повномасштабного вторгнення рф він працював на господарському дворі релігійної установи і приховував свої прокремлівські погляди. Втім, після 24 лютого 2022 року фігурант почав активно поширювати наративи російської пропаганди через власні профілі у заборонених соцмережах “Одноклассники” та “Вконтакте””, – йдеться в повідомлнні.

У соцмережах зловмисник вихваляв вище військово-політичне керівництво Росії та дискредитував українських захисників. Під час обшуку в келії послушника правоохоронці виявили мобільні телефони, які він використовував для публікації забороненого контенту.

Суд визнав його винним у порушеннях за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників), ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Послушнику призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією майна, позбавивши його права протягом 15 років обіймати посади в українських правоохоронних органах, органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com