В УПЦ МП заявили, що не залишать Києво-Печерську лавру

3.07.2023, 17:32
143227

У юридичному відділі Української православної церкви Московського патріархата заявили, що вимоги Національного заповідника Києво-Печерська лавра не відповідають українському законодавству, і на сьогодні немає жодних передумов опечатувати корпуси.

Читайте також: Шольц назвав необхідну умову для вступу України в НАТО

Про це пише “Фокус”.

УПЦ МП не буде до вівторка, 4 липня, залишати приміщення Лаври до рішення суду, попри вимогу Мінкульту і Нацзаповідника. Про це йдеться у заяві Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП.

“Заповідник надіслав ченцям черговий лист, текст якого не має нічого спільного із українським законодавством… На сьогодні не існує жодних передумов опечатувати корпуси, в яких мешкають ченці. Як відомо, у суді зараз розглядаються претензії сторін щодо одностороннього розірвання договору про лаврські будинки. Будь-якій освіченій людині зрозуміло, що до закінчення розгляду цієї проблеми в суді жодних виселень та опечатувань не може бути”, — сказав митрополит Климент – голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП.

Оскільки судового рішення ще немає, у юридичному відділі УПЦ МП вимоги Національного заповідника називають незаконними. Священники МП закликають заповідник дочекатися рішення суду.

“… Вимога звільнити корпуси і передати від них ключі — незаконна і її слід розглядати як самоврядність”, — йдеться у заяві.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com