На Волині селяни заради переходу в ПЦУ готові ночувати під ОДА

3.02.2021, 22:55
94051

20 осіб із села Галинівка Володимир-Волинського району з дев’ятої години ранку чекали зустрічі з головою Волинської облдержадміністрації Юрієм Погуляйком, щоб запитати у нього, коли ж згідно з документами їхня церква перейде з УПЦ в ПЦУ.

Читайте також: Скандальний московський священник несподівано перейшов до ПЦУ

Про це пише Суспільне.

Ініціативна група релігійної громади храму Преподобного Сергія Радонежського приїхала до Волинської ОДА, щоб отримати відповідь, чому розпорядження голови облдержадміністрації, яке він підписав 15 січня не виконується. Чому відомості про перереєстрацію релігійної громади за два тижні після підписання документу не внесені до Єдиного державного реєстру, – каже жителька села Галинівка Ніна Демчук.

З людьми вийшов поспілкуватися заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик. Він пояснив, що Юрій Погуялйко у відрядженні, з людьми зустрітись не може.

Адвокат релігійної громади – Микола Сорокопуд запропонував покликати державного реєстратора та внести зміни до ЄДР. За його словами, така процедура займає 15 хвилин. Реєстратор теж виявився у відрядженні, – сказав Анатолій Костик.

Люди вирішили чекати Юрія Погуляйка у фоє облдержадміністрації. Там просиділи цілий день. До них ніхто не вийшов.

Учасниця ініціативної групи Антоніна Євтодюк розповіла, що люди хотіли не їхати по домівках, а мали намір залишитись ночувати в приміщенні адміністрації, бо ж відповідей на свої запитання не отримали та проблему не вирішили.

О 18 годині громада села Галинівка все ж залишила приміщення облдержадміністрації. Люди пообіцяли, що завтра знову ж приїдуть, аби вимагати внесення змін про перереєстрацію релігійної громади до ЄДР.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com