На виборах президента Польщі перемагає Дуда, – екзитпол

12.07.2020, 23:06
78156

Голосування у другому турі президентських виборах у Польщі завершилося. За даними екзитполу діючий президент Польщі Анджей Дуда здобув попередню перемогу з відривом у менш ніж 1%.

Читайте також: Хорватія змінила правила в’їзду для українців: деталі

Про це свідчать результати екзитполу, проведеного соціологічною компанією Ipsos на замовлення польського мовника TVN24, із якими ознайомилося hromadske.

За даними екзитполу, за Дуду проголосували 50,4% виборців, що взяли участь у голосуванні. На другому місці опинився опозиційний кандидат від партії “Громадянська платформа”, мер Варшави Рафал Тшасковський з 49,6% голосів.

Зазначимо, що результати перебувають у межах статистичної похибки у 2%, тому насправді остаточного переможця президентських виборів назвати поки не можна.

За оцінками Ipsos, явка на виборах 12 липня склала 68,9%, що є абсолютним рекордом за історію незалежної Польщі.

“Ви бачили цю дивовижну явку, майже 70 відсотків. Перемога на виборах при такій явці – неймовірна новина. Я дуже зворушений. Дякую від усієї душі всім моїм землякам”, – заявив Дуда після оголошення результатів екзитполу.

Його опонент, своєю чергою, додав, що впевнений у своїй перемозі: “Ця ніч стане нервовою для всіх, але я впевнений, що все буде добре… Ми вже виграли незалежно від того, яким буде результат. Ми змогли прокинутися”.

Читайте також: В Угорщині посилюють карантин, українців не пропускатимуть в країну

Остаточні результати виборів Центральна виборча комісія Польщі має оприлюднити протягом кількох найближчих днів.

Другий тур виборів у Польщі тривав 12 липня із 7:00 до 21:00 за місцевим часом (8:00–22:00 за Києвом). Виборча комісія Польщі попередньо повідомляла про високу явку: так, станом на 12:00 у голосуванні взяли участь 24,73% виборців, а станом на 17:00 – 52,1%.

Як зазначає Gazeta Wyborcza, охочих віддати голоси на виборах було так багато, що в деяких воєводствах доводилося використовувати резервні бюлетені для голосування. Через пандемію коронавірусу вибори відбувалися за змішаною системою: на дільницях та голосуванням поштою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com