На захист Мадуро прислали російських найманців

26.01.2019, 10:12
9093

Бійці російських частин воєнних компаній прибули до Венесуели, щоб охороняти Ніколаса Мадуро від протестувальників. Інформацію поширило агенство “Дождь” з посиланням на Reuters.

Читайте також: Попри заяву Мадуро США залишає своїх дипломатів у Венесуелі

Близько 400 бійців приватної воєнної компанії Вегнера прилетіли до Каракасу на оборону Ніколаса Мадуро. За даними Євгенія Шабаєва, перша частина прибула ще у травні 2018 на президентські вибори. Другу частину переправили за три дні до початку повстань у Гавану, а потім звичайними пасажирськими літаками до Венесуели.

Основним завданням найманців є охорона Мадуро від протестувальників. Бійців вважають пов’язаними з ПВК “Вагнер”, який бере участь у багатьох воєнних конфліктах.

Міноборони Росії та Венесуели не дають ніяких коментарів стосовно цього інциденту. Прес-секретар Путіна Пєсков також відповів, що не володіє подібною інформацією.

Нагадаємо, що у Венесуелі тривають страйки проти Ніколаса Мадуро, який мав стати президентом країни. Його легітимність не визнали США, ЄС та більшість країн світу.  23 січня, Хуана Гуайдо було призначено тимчасовим в.о. президента. Як реакція на дії США, Мадуро хотів вислати американських дипломатів з країни, та Трамп відмовився виконувати дане рішення.

 

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com