Попри заяву Мадуро США залишає своїх дипломатів у Венесуелі

24.01.2019, 09:32
8783

Сполучені Штати заявили про продовження дипломатичних відносин з Венесуелою та ігнорують заяву Мадуро.

Читайте також: Президент Венесуели заявив про розірвання дипломатичних стосунків з США

Держсекретар США Майк Помпео відреагував на заяву Венесуели про припинення дипломатичних відносин. Політик заявив, що Сполучені Штати не відкличуть своїх дипломатів та продовжать співпрацю. Своє рішення Помпео обґрунтував тим, що США не визнавало легітимності Мадуро, тому його заяву вони також не будуть виконувати.

“Сполучені Штати не визнають режим Мадуро легітимним урядом у Венесуелі. Тому Сполучені Штати не вважають, що у колишнього президента Ніколаса Мадуро є законне право розривати дипломатичні відносини”, – повідомив Помпео.

Держсекретар також наголосив, що Сполучені Штати будуть і надалі підтримувати дипломатичні відносини з Венесуелою,  та здійснювати ці відносини через уряд тимчасового президента Хуана Гуайдо. Помпео обіцяє “притягнути до відповідальності всіх, хто буде загрожувати безпеці дипломатичній місії США та її працівників”.

Нагадаємо, що вчора президент Венесуели Ніколас Мадуро в знак протесту проти рішення Білого дому підтримати опозиціонера Хуана Гуайдо розірвав дипвідносини з США.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com