На Закарпатті військком змушував солдатів будувати йому будинок: у майора знайшли золотий зливок і прапор РФ (фото, відео)

3.08.2023, 07:28
144520

У Закарпатській області викрили військового комісара, який очолював районний ТЦК і СП. Він змушував своїх підлеглих будувати собі будинок, а під час обшуків у майора виявили золотий зливок та російську й радянську символіки.

Читайте також: Злочинна схема майже на понад 700 млн грн: викрито мера Одеси Труханова та інших чиновників

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора та МВС.

За даними слідства, очільник районного ТЦК і СП змушував своїх підлеглих будувати собі будинок, земельну ділянку під який він купив під час війни та оформив на родича.

“Викрили майора і його підлеглих під час здійснення будівельних робіт на об’єкті. Під час санкціонованих обшуків виявлено службові документи, квитанції, талони на пальне, грошові кошти, наручні годинники, золотий зливок та інші речі, які мають доказове значення”, – йдеться у повідомленні.

Також під час обшуків у майора знайшли георгіївські стрічки, прапор і військовий головний убір країни-агресорки, футболку з логотипом “СССР”, радянське посвідчення, партійний квиток члена забороненої партії, коробку з монетами рф.

У ДБР додали, що військовий комісар “народився й навчався на території рф, він змушував вмотивованих і патріотичних підлеглих будувати йому маєток”.

Військкому інкримінують ч. 5 ст. 426-1 КК України – перевищення влади і службових обов’язків. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

“Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Встановлюється причетність до вчинення злочину інших осіб”, – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com