НАБУ повідомило про підозру посадовцям “Енергоатому”, які привласнили 100 млн грн: як діяла схема

26.10.2023, 13:05
148795

НАБУ і САП 25 жовтня 2023 року повідомили про підозру п’ятьом особам, які були учасниками організованої групи. Їх підозрюють у завданні майже 100 млн грн збитків ДП “НАЕК “Енергоатом”.

Читайте також: Вступ України до ЄС: Шольц закликав інвестувати в Україну як майбутнього члена об’єднання

Про це повідомляє НАБУ.

Так, йдеться про генерального директора відокремленого підрозділу ДП НАЕК “Енергоатом”, начальника кошторисно-договірного відділу відокремленого підрозділу ДП НАЕК “Енергоатом” та керівника приватної компанії, його заступника та працівника юридичного відділу компанії.

Як встановило слідство, 2017-2020 років для потреб ДП “НАЕК “Енергоатом” виконувались роботи з будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. 2020 року у зв’язку із коригуванням проєкту будівництва виникла необхідність у закупівлі робіт щодо його завершення.

У грудні того ж року між ВП “Атомпроектінжиніринг”, яке входить у структуру ДП НАЕК “Енергоатом”, та приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір завершення будівництва сховища. З метою заволодіння коштами ДП “НАЕК “Енергоатом” додатковими угодами ціну договору збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП “НАЕК “Енергоатом” втричі дорожче.

У результаті цих дій ДП НАЕК “Енергоатом” переплатило майже 100 млн грн. 

Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com