Вступ України до ЄС: Шольц закликав інвестувати в Україну як майбутнього члена об’єднання

25.10.2023, 15:02
148742

Німеччина вважає Україну майбутнім членом Європейського Союзу, тож Берлін супроводжуватиме Київ на цьому шляху. Європейським партнерам вигідно вкладати кошти в українську економіку.

Читайте також: “Заочки” більше не буде: Федоров розповів про зміну освіти в Україні

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца на шостому Німецько-українському економічному форумі.

“Той, хто інвестує в Україну зараз, інвестує у майбутнього члена ЄС”, – наголосив Шольц.

За словами канцлера, попри триваючу широкомасштабну військову агресію Росії, Україна змогла забезпечити працездатність своєї економіки. Так, прогнозовані цифри економічного зростання України є обнадійливими. Йдеться і про те, що в Україні продовжують працювати майже 2 тисячі німецьких компаній.

Крім того, Шольц наголосив на важливості інтеграції громадян України, які виїхали з країни через повномасштабне вторгнення РФ. Він закликав підприємства у Німеччині працевлаштовувати їх.

Зараз Німеччина готує для України зимовий пакет допомоги на суму близько 1,4 мільярда євро. Передовсім йдеться про системи ППО. Ймовірно, РФ буде повторно атакувати енергетичні об’єкти в Україні, наголосив Шольц, тож необхідно створити надійний “захисний щит”.

Голова уряду ФРН також акцентував, що цього тижня у Німеччині схвалили пакет підтримки енергосистеми України, який складає 80 мільйонів євро.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com