НАБУ завершило розслідування у справі екснардепа про мільйонні розкрадання в “Укрзалізниці”

20.11.2019, 20:50
53255

Детективи НАБУ та САП завершило слідство у справі розкрадання коштів “Укрзалізниці”. Йдеться про незаконне заволодіння 20 млн грн.

Читайте також: Екологи повідомили, що новий закон Ради спростив вирубку лісів у Карпатах

Про це завершення розслідування йдеться на сайті НАБУ.

У відомстві прізвищ фігурантів справи не називають. Втім, раніше ЗМІ повідомляли, що йдеться про екснардепа від “Блоку Петра Порошенка” Валерія Іщенка, його фінансового радника та Михайла Бейліна – колишнього позаштатного радника глави адміністрації президента (2015-2016 роки). Їх підозрюють у завданні 20 млн грн збитків ДП “Укрзалізничпостач” (від грудня 2015 року – філія АТ “Укрзалізниця”) та замаху на заволодіння ще 44 млн грн цього ж підприємства.

У середу, 20 листопада, детективи відкрили матеріали справи для підозрюваних та їхніх адвокатів. Дії експосадовців кваліфікували за статтею, яка передбачає до десяти років ув’язнення ( ч.5 ст.27 ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, у 2015 році до нардепа звернувся приватний підприємець, щоб той допоміг організувати поставки продукції за вдвічі завищеними цінами для УЗ. Посадовець ствердно відреагував на пропозицію і залучив до схеми свого фінансового радника. Він також звернувся до позаштатного радника глави адміністрації президента, щоб той вплинув на посадових осіб “Укрзалізничпостач”.

Посадовці мали забезпечити перемогу на торгах та укладення договору постачання метизної продукції за бажаною для учасників злочину ціною. У підсумку приватна компанія виграла в конкурсних торгах і підписала зазначений договір. За інформацією слідства, компанія у результаті зазнала збитків на понад 20 мільйонів гривень.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com