Набули чинності нові правила здачі тесту на коронавірус для в’їзду в Єгипет

2.09.2020, 18:22
83084

Читайте також: Кадиров призначив заступницею міністра культури Чечні свою 21-річну доньку

Як передає Кореспондент, про це повідомляє АТОР у середу, 2 вересня.

Там нагадали, що з 1 вересня всіх іноземних туристів в Єгипті зобов’язали пред’являти на кордоні негативні результати тесту на COVID-19, отримані не раніше, ніж за 72 години до в’їзду. Але це вимога призвела до скасування бронювань: за даними єгипетських ЗМІ, до третини зарубіжних заявок з турів на курорти Червоного моря у вересні були анульовані.

Єгипетські готельєри заговорили про нову кризу. В уряді країни їх почули: вимогу про ПЛР-тестування іноземців збережено. Але відпочивальники, що прилітають на узбережжя Червоного моря через аеропорти Хургади, Марса-Алам, Шарм-еш-Шейха і Таба без довідки, з 1 вересня можуть здати аналіз вже після прибуття.

Вартість ПЛР-тестування складе 30 доларів. Від надання довідок і тестування на COVID-19 по прибуттю звільнені діти до шести років.

Поки незрозуміло, протягом якого часу будуть готові результати, і де повинні перебувати іноземні туристи під час їх очікування.

Читайте також: Правила тестування на COVID-19 оновлять: Ляшко розповів про нововведення ВООЗ

Втім, нововведення влади місцеві туроператори називають “напівзаходами”: на їхню думку, ПЛР-тестування на місці не допоможе наростити турпотік, так як це все одно призведе до зростання витрат на відпочинок. Наприклад, сім’ї з трьох осіб (з дитиною старше шести років) буде потрібно заплатити 90 доларів. У той же час конкуренти Єгипту – це Туреччина, Туніс – приймають відпочивальників без особливих умов.

З 1 вересня в Єгипті для іноземних гостей поновилися екскурсійні поїздки в археологічні та туристичні райони, в тому числі, в Луксор і Каїр. Відповідно до протоколів безпеки працює близько 600 готелів, яким дозволено працювати із завантаженням не більше 50%.

За даними єгипетської влади, з моменту відновлення в’їзного туризму (з 1 липня) на курортах Шарм-ель-Шейх і Хургада побувало 150 тисяч іноземців. В основному, це туристи з України, Білорусі, Швейцарії, Угорщини та Сербії. Згідно з офіційною інформацією, випадків зараження COVID-19 серед відпочивальників не зареєстровано.

Станом на 2 вересня в Єгипті було зареєстровано понад 99 тисяч інфікованих коронавірусом. Померли 5440 осіб. За останню добу заразилися 176 громадян країни.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com