Нафтогаз перерахував ціну на газ у січні

29.01.2020, 08:44
61258

Вартість газу для населення в січні складе 4,65 грн/куб. м (без ПДВ, транспортування і націнки газзбутів), що на 25% менше, ніж роком раніше, повідомляє прес-служба Нафтогазу.

Читайте також: Уряд змінив принцип формування ціни на газ для населення

“Нова ціна розрахована Нафтогазом відповідно до постанови Кабінету Міністрів №17 від 24 січня 2020 року. Таким чином, Україна виконує зобов’язання перед МВФ щодо поетапного переходу до ринку газу з вільним ціноутворенням і конкуренцією за побутового споживача між багатьма постачальниками газу”, – говориться в повідомленні.

У компанії нагадали, що за новою методикою ціна на поточний місяць визначається згідно з фактичними біржовими торгами, які відбувалися з 1 по 22 число цього місяця.

Фактично, ціна приведена до ринкових умов, заявили в компанії.

Таким чином, що ціна, розрахована за новою методикою, діятиме замість квартальної гарантованої ціни, запропонованої на період з січня по квітень 2020 року, а також замість раніше затвердженої місячної ціни на січень у розмірі (5,5 грн/куб. м).

Клієнти, які раніше придбали газ на умовах пропозиції від Нафтогазу “газовий запас”, можуть оплатити поставки за зниженою ціною, а невикористаний залишок коштів буде повернено на рахунки споживачів у кінці опалювального сезону.

У Нафтогазі також відзначають, що виробникам тепла (підприємствам ТКЕ і ОСББ) необхідно терміново оформити додаткові угоди з НАК про зменшення ціни на січень 2020-го.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com