Нафтогаз різко підняв ціну на газ для теплоенерго

26.10.2020, 15:12
87509

НАК Нафтогаз України відразу на чверть підвищила ціну газу для виробників тепла в жовтні. Вона складе 5374,1 грн за 1 тис. куб. м. Про це в понеділок, 26 жовтня, повідомили в прес-службі компанії.

Читайте також: Уряд змінив порядок розрахунків за газ на початку опалювального сезону

“У жовтні 2020 року оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК Нафтогаз України поставляє газ в рамках спеціальних обов’язків (ПСО), становить 5374,1 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ і витрат на транспортування газу магістральними та розподільними трубопроводами)”, – йдеться в повідомленні.

У НАК нагадали, що ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 року № 867, з урахуванням змін котирувань (цін) на європейських газових хабах.

“За період, який використовується для розрахунків, котирування на природний газ в Європі виросли в порівнянні з вересневими цінами на 26% через підвищення попиту. Однак, завдяки значним запасам в підземних сховищах газу в Україні, ціна газу для виробників тепла в жовтні виросла в порівнянні з минулим місяцем на 24%”, – вказали в компанії.

У Нафтогазі нагадали, що до 1 травня 2021 року він поставляє природний газ для виробників тепла, що підпадають під дію ПСО і які уклали відповідні договори щодо поставки природного газу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com