“Нафтогаз” відмовився від місячного тарифу: озвучено нову ціну за липень

9.07.2021, 15:01
98036

НАК “Нафтогаз України” з 1 липня 2021 року пропонує клієнтам нову ціну на газ. Блакитне паливо реалізовуватимуть за єдиною ціною в рамках річного тарифного плану “Фіксований”.

Читайте також: Децентралізація в дії: встановлювати тарифи на опалення буде місцева влада

Як повідомляють на сайті компанії, єдина ціна становить 7,96 грн за куб.м (з ПДВ, без вартості доставки).

Дію тарифного плану “Місячний” призупинено. Як відзначили в прес-службі компанії, тарифний план був припинений у зв’язку з його непопулярністю та відсутністю заявок на підключення.

“У клієнтів газопостачальної компанії, які підключили тарифний план “Річний” у 2020 році, ціна та умови залишаються незмінними до завершення укладеного договору”, – сказано в повідомленні.

Вартість газу для постачальника “останньої надії” в липні становить 11,05 грн за куб.м. за такими умовами компанія обслуговує 600 тис. будинків. У “Нафтогазі” підкреслили, що ця ціна розраховується щомісяця за спеціальною формулою, затвердженою Кабміном, в яку входить вартість газу на європейському ринку, курс гривні до євро та інші показники.

Ринок газу в Україні

З 1 серпня 2020 року в Україні відкрився ринок природного газу для побутових споживачів, які отримали можливість самостійно обирати собі постачальника газу. Також завершився термін дії публічних спеціальних зобов’язань  держкомпанії НАК “Нафтогаз України” для населення, але теплокомуненерго продовжать отримувати газ за регульованою “Нафтогазом” ціною до травня 2021 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com