Наглядова рада НСТУ відсторонила Аласанію від роботи

31.01.2019, 23:32
9974

Зубара Аласанія відсторонили від посади голови правління Суспільного мовлення. Чи є причиною політична позиція чиновника?

Читайте також: “Укрзалізниця” отримала нового керівника

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України прийняла рішення про дострокове відсторонення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.

Про це на сторінці у Facebook написала заступниця голови наглядової ради НСТУ Світлана Остапа.

“Щойно Наглядова рада Суспільного більшістю голосів проголосувала за дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ НСТУ Зурабом Аласанією. 9 за, 3 проти”, – повідомила вона.

Сам Аласанія ще ніяк не коментує це рішення, додавши, що свою позицію озвучить пізніше.

Народний депутат Мустафа Найєм говорить, що ініціатором розриву договору з Аласанією виступив народний депутат від “Радикальної партії” В’ячеслав Козак.

“Запропонував включити до порядку денного і проголосувати в закритому режимі”, – каже Найєм.

Водночас голова Наглядової Ради НСТУ Тетяна Лєбєдєва повідомила УП, що причини рішення опублікують в протоколі засідання. За словами Лєбєдєвої, протокол можуть опублікувати за тиждень, після погодження з усіма, хто брав участь у засіданні.

Кілька місяців тому головний редактор програми “Схеми” Наталка Седлецька, заявила, що з ефіру UA:Першого можуть зникнути програми розслідувань “Схеми” та “Наші Гроші”.

Зокрема, через інформацію, що в Адміністрації президента України існує невдоволення тим, що в ефірі Суспільного, яке фінансується з державного бюджету, виходить програма розслідувань “Схеми” та не транслювалось офіційне висунення Петра Порошенка у президенти.

Також Седлецька заявила, що публічній гострій критиці з боку окремих членів Наглядової ради НСТУ піддавались матеріали, які безпосередньо стосувались президента Петра Порошенка.

До того, ще у 2016 році журналіст Дмитро Гнап та Седлецька заявляли, що на Аласанію чинили тиск із оточення президента через журналістські розслідування про статки Петра Порошенка, які виходили на “UA:Перший” в час його керівництва НТКУ, повідомляє “Українська правда”.

Після відсторонення Аласанія в.о. призначили члена правління НСТУ, відповідального за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури Миколу Чернотицького.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com