Нестача уваги, фінанси та побут: найчастіші причини сварок молодих сімей

17.02.2020, 17:10
63559

Американські психологи заявили, що їм вдалося скласти перший надійний огляд питань і тем, які викликають суперечки у людей, що недавно вступили в шлюб.

Читайте також: Спершу секс, потім любов: психологи розібралися, як формуються близькі відносини

Для початку вчені запропонували студентам назвати теми, які, на їхню думку, можуть викликати суперечки та сварки між молодятами. Про це повідомляє Naked Science, посилаючись на статтю в журналі Personality and Individual Differences, пише УНІАН.

Із сотень пропозицій було відібрано близько 80 варіантів. Потім проводилися детальні опитування 107 пар добровольців, які, крім іншого, повинні були обирати предмет, про який вони сперечалися протягом останнього року, й описати, як часто це відбувалося.

Відібравши 30 питань, які добровольці виділяли особливо часто, психологи розділили їх на шість груп — шість ключових тем, особливо “популярних” серед молодят-сперечальників. На вершині цього списку опинилися звинувачення в нестачі уваги з боку другої половини.

Слідом йшли різні проблеми та непорозуміння у сексуальному житті, сімейних та особистих фінансах, в питаннях контролю (“хто головний”), а також домашніх справ.

Раніше американські дослідники виявили, що пари, які сваряться, живуть довше, оскільки ризик погіршення здоров’я і передчасної смерті для них знижується.

Але можна виділити основні причини сімейних сварок, постійні спалахи яких не укріплюють, а поступово руйнують сім’ю і є прямою дорогою до розлучення.

Необґрунтована ревнощі

Це одна з головних причин, що провокують сімейні сварки, масштаби яких часом розростаються до повного руйнування шлюбу. Невпевнені в собі і своєму партнері жінки нерідко створюють конфлікти в сім’ї, постійно влаштовуючи чоловікові спалахи ревнощів до своєї потенційної суперниці. Оскільки терпіння чоловіка не залізне, то у нескінченних безпідставних скандалів може з’явитися цілком реальний мотив, що загрожує руйнуванням сім’ї. Тому боротися потрібно спочатку зі своїми фобіями і власною невпевненістю, і вчитися довіряти партнеру.

Сімейний гаманець

Фінансові негаразди на роботі (несвоєчасна виплата зарплати або відсутність джерела доходів як такого), неправильний розподіл сімейного бюджету, неприпустимі розтрати, взяття кредитів і влізання в борги — все це низка грошових проблем, які нерідко стають причинами сварок і можуть дати істотну тріщину в сімейних відносинах.

Щоб уникнути їх намагайтеся всі фінансові питання вирішувати спільно зі своєю половинкою і приймати компромісні рішення, що задовольняють всіх членів сім’ї.

Спільний побут

Побутові проблеми розбили не одну любовну човен, плывущую без печалі до берегів сімейного щастя. Жінки часто сваряться з чоловіками, якщо ті не допомагають їм по господарству. Якщо дружина працює і на її плечі до того ж лягають всі турботи по будинку, а чоловік при цьому нічим не допомагає, то такі сварки просто неминучі. За статистикою частота таких сварок не поступається сімейних скандалів із-за неправильного розподілу грошей. Розподіляйте обов’язки по будинку в залежності від загальної завантаженості кожного.

Діти і родичі

Як не парадоксально, але близькі люди стають однією з частих причин сімейних сварок. Народження дитини і виникаючий при цьому додаткове коло обов’язків нерідко стають вихідною точкою для сімейних розбіжностей. Анекдоти про “милих” тещ і свекрух також не на порожньому місці взялися. Навіть якщо сімейна пара проживає на своїй території без батьків, не обходиться без сварок через “благих” батьківських рад. Якщо у відносинах подружжя є проблеми, то наявність порадників в особі батьків лише посилює конфлікти в сім’ї.

Незадоволеність своєю половинкою

Ілюзія вигаданого образу і невідповідність йому партнера — причина сварок молодят, які поквапились оформити шлюб, але не встигли добре дізнатися один одного. Взаємні докори також нерідко переростають у сімейні сварки і скандали, які поступово руйнують щасливий шлюб. Жінки нерідко провокують сварки із-за відчуття неуважність чоловіка по відношенню до них. Брак тепла і прояви турботи для них може стати однією з основних причин для сімейної сварки.Сексуальна незадоволеність   ще одна вагома причина, яка може спровокувати сварку сімейних пар, особливо тих, хто перебуває у шлюбі не один рік. Часто це причина не озвучується, а приводом для спалаху злості і роздратування своїм партнером може послужити будь-яка суттєва деталь, причому не в ліжку, а частіше в побуті.

Прояв уваги до свого партнера і бажання знаходити коріння проблем допоможе зберегти гармонію сімейного та сексуального життя. Постарайтеся знайти причину ваших сімейних сварок, і ви зможете надалі уникнути головних своїх помилок, що дозволить зберегти гармонію у шлюбі і не зруйнувати сім’ю. Поважайте інтереси своєї половинки і намагайтеся знаходити компроміси. Це один з головних запорук щасливого шлюбу, де сварки якщо і виникають, то дуже рідко і лише зміцнюють відносини, а не руйнують їх.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com