Спершу секс, потім любов: психологи розібралися, як формуються близькі відносини

11.01.2019, 19:44
7638

Секс передує емоційному зв’язку у відносинах.

Читайте також: Українок врятували з сексуального рабства в Іспанії

До такого висновку прийшли психологи з Рочестерського університету після вивчення впливу фізичної близькості на формування емоційної, повідомляє Daily Mail.

Психологи вважають, що стать не відіграє важливої ролі в розвитку емоційного зв’язку, так як і чоловіки, і жінки намагаються встановити контакт з потенційними партнерами, коли сексуально збуджені.

Дослідники провели чотири окремі дослідження і виявили, що сексуальне бажання провокує необхідність допомогти і емоційно зблизитися з незнайомцями.

У першому дослідженні учасників експерименту познайомили з потенційними партнерами протилежної статі (зі штату дослідників, про що не знали добровольці). Учасників посадили поруч і включили попередньо записану музику.

Добровольці оцінили ступінь привабливості різних потенційних партнерів. Результати показали, що, чим вище був сексуальний потяг, тим схоже було поводження.

У другому дослідженні добровольці повинні були провести танець. Результати дослідження показали, що учасники, як правило, успішніше виконували танцювальні рухи з тими, до кого відчували потяг.

У третьому дослідженні чоловікам і жінкам показували еротичні та різноманітні зображення на екрані протягом 30 мілісекунд.

Потім їм запропонували обговорити міжособистісні дилеми з потенційним партнером. Психологи оцінили їх поведінку з точки зору чутливості.

Вчені виявили, що при активації “сексуальної системи” люди виявляли велику турботу про благополуччя свого потенційного партнера, що свідчить про зацікавленість у відносинах.

У заключному дослідженні взяли участь 50 чоловіків та 50 жінок, половина з яких дивилися еротичний фільм, а решта — нейтральне відео про тропічні ліси Південної Америки.

Потім учасників посадили разом з потенційно привабливим партнером і попросили відповісти на запитання.

Підставний учасник прикинувся, що застряг на третьому питанні і звернувся за допомогою до учасників. Ті, хто дивилися еротичний фільм частіше прагнули допомогти потенційному партнеру, ніж люди, яким показували документальний фільм.

“Хоча сексуальний потяг і емоційна прив’язаність — це особливі почуття, еволюційні та соціальні процеси, ймовірно, зробили людей особливо схильними  до романтичної прихильності до партнерів, які здаються їм сексуально привабливими”, — пояснив співавтор дослідження Гаррі Рейс (Harry Reis).

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com