Найдавніша піраміда на Землі – не в Єгипті

14.03.2021, 13:01
95450

Геологорозвідка випадково дала змогу виявити ймовірно найдавнішу рукотворну піраміду на планеті Земля. Вона знаходиться на Яві. Попередня оцінка показує, що їй не менше дев’яти з половиною тисяч років. При цьому вчені зауважують, що найглибший шар піраміди міг бути закладений в період до двадцяти восьми тисяч років тому. Приблизно в той час, коли на острові з’явилася людина розумна, – повідомляє Lenta.UA.

Читайте також: В Єгипті проводять дезінфекцію пірамід (фото, відео)

Про руїни стародавньої будови на горі Паданг було відомо давно, але вважалося, що це невелика споруда. Однак нещодавно було прийнято рішення використовувати дані геологорозвідки для уточнення віку і розміру знахідки. Виявилося, що людям було видно лише верхній шар будови. Спочатку піраміда ймовірно мала в основі площу близько п’ятнадцяти гектарів. На даний момент вченим відомо, що вона складається з трьох шарів. Верхній рівень був побудований близько трьох тисячоліть тому. Другий – близько семи тисячоліть. А нижній – ймовірно, має вік дев’ять з половиною тисяч років. А можливо, і більше.

Дослідники вважають, що всередині піраміди можуть бути порожнечі, а також розраховують виявити ще давніші шари. Для підтвердження своїх теорій вони мають намір вдатися до археологічних розкопок. Якщо запропоноване датування підтвердиться, то перед нами виявиться найдавніша рукотворна піраміда на планеті.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com