Нардеп від БПП Андрій Павелко у змові з Вілкулом вивів з держбанку понад 200 мільйонів

8.01.2019, 09:36
7319

Нардеп від “Опозиційного блоку” Олександр Вілкул є партнером глави Бюджетного комітету Верховної Ради Андрія Павелка за корупційною схемою з присвоєння понад 200 млн гривень держбанку “Родовід Банк”. Як зазначається, частка Вілкула та наближених до нього склала близько 30 млн доларів, пише Наші гроші.

Читайте також: На молебні біля Порошенка та Епіфанія “засвітився” відомий кримінальний авторитет

За інформацією видання, суть схеми полягала у відмиванні державних коштів через купівлю фірмою “Індастріал білдінг компані” (ІБК) побудованого Павелком в 2010 році на 212 млн гривень кредиту від “Родовід Банку” елітного нічного клубу Дніпра “Опера” – з подальшим її банкрутством і, отже, оголошенням неможливісті погашення кредиту.

Фірма-покупець мала номінального утримувача і директора, але реальні бенефіціари теж були видимі, оскільки знаходилася ця фірма на території іншого нардепа – Дениса Дзендзерского.

“Двічі торги з початковою вартістю 346,58 млн гривень були скасовані через відсутність учасників. Проте 26 серпня 2016 року відбувся фінальний аукціон. Початкова вартість вже в 221,81 млн гривень знижувалася, поки наближена до нардепа Олександра Вілкула фірма” Укрсаб ” не набула клуб всього за 24,34 млн гривень”, – підкреслює видання.

При цьому автори матеріалу зауважують: за даними Фонду гарантування вкладів, після ліквідації в листопаді 2017-го ІБК її заборгованість перед “Родовід Банком” збільшилася до 321,92 млн гривень.

“Президентська партія всіляко воює з одним з лідерів опозиції – Вілкулом. Але саме він через три роки після Майдану замикає схему виведення грошей з державного банку. Схему, яку почав нардеп від БПП Андрій Павелко. Не дивно, що ряд кримінальних проваджень по цій історії захлинулися на перших же етапах”, – резюмували журналісти-розслідувачі.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com