Нардеп жорстко розкритикував Уряд та закликав його включити друкарський станок задля допомоги бізнесу

27.03.2020, 18:19
67770

Українська влада повинна відмовитися від повернення зовнішніх позик і включити друкарських станок задля допомоги бізнесу, який простоює через введений карантин.

Читайте також:  У ВР зареєстрували проєкт постанови про позбавлення нардепів зарплат через коронавірус

Із такою пропозицією у своєму Facebook звернувся народний депутат Ігор Палиця.

Він розкритикував Уряд за відсутність підтримки бізнесу та національної економіки через спрощення ведення підприємницької діяльності і зменшення податкового навантаження з кардинальним пониженням облікової ставки Нацбанку. “Кабмін підготував проект закону, згідно якого фіскальні органи збільшують свої повноваження, прописав купу лобістських речей та повністю обнулив культурне, освітнє, спортивне та будівельно-інфраструктурне життя і майбутнє країни. Вже немає ніяких сумнівів що це непрофесійний та недалекоглядний уряд”, – зазначив політик.

Він переконаний, що влада не має “випрошувати на колінах подачки за кордоном, якщо там наші партнери, то партнери так себе не ведуть”.

“Ми повинні почати друкувати гроші стільки, скільки необхідно для допомоги бізнесу, який змушений простоювати, та всебічному запуску будівництва великих інфраструктурних проектів. І хай не співають куплені грантожери пісню про дефолт, інфляцію і девальвацію. За сильних фахівців у Кабміні ці всі речі повинні бути прораховані і контрольовані, супроводжуючи кожну гривню з моменту влиття в економіку”, – вважає Палиця.

Нардеп запропонував послабити карантинні заходи для бізнесу. Зокрема, дозволити централізовану доставку працівників, забезпечити безпечні умови праці в масках, окулярах та рукавичках, постійно дезинфекувати та контролювати мінімізацію спілкування між собою , скринінг температури до і після повинен бути на керівництві підприємств, ввівши для них кримінальну відповідальності за порушення санітарно-захисних норм.

Читайте також: “Лікувалися” від коронавірусу: в Ірані від алкогольного отруєння померли майже 500 людей

“Ми повинні підтримати працівників поліції і посилити вуличне патрулювання, тому що дуже скоро із-за відсутності грошей може початися мародерство і збільшення злочинності. Ми повинні ввести контрольований обов’язковий карантин для літніх людей і людей з інших груп ризику, забезпечивши їх можливістю доставки всього необхідного для життя. І в першу чергу ми обов’язково повинні вже, не розповідаючи казок, закупити все необхідне і захистити наших медиків, які виходять на передову в боротьбі з епідемією, захищаючи наші життя”, – написав нардеп Палиця.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegramта Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com