Наркоманія серед літніх людей набула характеру прихованої епідемії

27.03.2021, 16:50
95892

Споживання заборонених наркотичних речовин літніми людьми набуло характеру прихованої епідемії. Причому ця епідемія має світовий масштаб.

Про це йдеться в доповіді Міжнародного комітету з контролю над наркотиками (МККН) за 2020 рік, опублікованому 25 березня, – повідомляє Курс України.

Читайте також: Іноземець намагався провезти через кордон наркотики

За спостереженням експертів, у старіючого населення планети зросла залежність від сильнодіючих засобів. Тільки в США за останні 10 років поширеність споживання майже всіх наркотиків пенсіонерами виросла в три рази.

“Дані досліджень в США свідчать про те, що поширеність споживання знеболюючих і седативних препаратів, транквілізаторів і бензодіазепінів у цій віковій групі вище, ніж серед населення в цілому. Порівняння даних про фактичне споживання наркотиків протягом року жителями США у віці 65 років і більше показує, що з 2012 по 2019 рік поширеність споживання канабісу зросла з 1,2% до 5,1% “, – говориться у доповіді МККН.

Аналогічна ситуація склалася і з іншими наркотиками. Як вважають фахівці, вживання психоактивних речовин літніми людьми необхідно визнати глобальною проблемою охорони здоров’я, оскільки з ростом споживання наркотиків людьми похилого віку пов’язані передчасне розвиток хронічних захворювань і збільшення смертності.

У МККН заявили, що необхідно працювати за трьома напрямками: активізувати дослідження і збір даних, боротися зі стигматизацією, а також надавати відповідно віку допомогу наркозалежним.

Міжнародний комітет з контролю над наркотиками – незалежний орган, який стежить за виконанням міжнародних договорів про контроль над наркотиками.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com