NASA готується зробити важливу заяву про Марс

15.04.2024, 21:03
157356

NASA має намір повідомити про те, що відбувається з програмою Mars Sample Return і які будуть зроблені подальші кроки. Це місія з доправлення зразків марсіанської породи на Землю.

Читайте також: Вплив меду на фігуру: як діє природний підсолоджувач

Про це пише ScienceAlert.

Від лютого 2021 року марсохід Perseverance займається дослідженням кратера Єзеро на Марсі і частина його місії полягає у зборі цікавих зразків місцевої породи, які мають бути доправлені на Землю іншим космічним апаратом. Насправді в програмі Mars Sample Return будуть задіяні одразу кілька апаратів, які завдяки командній роботі мають вирішити поставлене завдання.

Згідно із заявою NASA, доправлення зразків гірської породи з Марса є головною метою досліджень цієї планети протягом останніх кількох років. За допомогою зразків вчені зможуть зрозуміти геологічну історію Марса, еволюцію його клімату та підготуватися до майбутньої висадки астронавтів на Червону планету. Також вивчення зразків допоможе NASA з’ясувати, чи існувало життя на Марсі.

Поки що план програми Mars Sample Return передбачає запуск орбітального апарату  2027 року, запуск посадкового апарату 2028 року і доправку зразків на Землю  2033 року. Ймовірно, у NASA є спосіб вкластися в ці терміни. Але все стане відомо після офіційної заяви.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com