NASA знайшло планету-близнюка Землі (фото)

17.04.2020, 14:50
69866

Космічне агентство NASA виявило екзопланету, яка знаходиться в зоні життя своєї зірки і має розмір, майже ідентичний Землі.

Читайте також: Настав високосний рік: чого не можна робити й чого боятися

Як повідомляє прес-служба NASA, космічний телескоп виявив планету з кодовим ім’ям Kepler-1649c ще кілька років тому, але через помилку комп’ютерного алгоритму вона була відкинута як “помилковий сигнал”, передає Обозреватель.

Згідно з поточними розрахунками, екзопланета всього в 1,06 рази більша за Землю і обертається навколо червоного карлика, отримуючи на 25% менше зоряного світла в порівнянні з сонячним. Температура на її поверхні ймовірно збігається із середньою температурою на нашій планеті.

Kepler-1649c на тлі свого червоного карлика. Ілюстрація

При цьому орбіта Kepler-1649c набагато коротша – рік на ній еквівалентний 19,5 земним дням.

Населеність екзопланети залишається під питанням – склад її атмосфери невідомий, визначити його на відстані 300 світлових років поки проблематично.

Також вчені відзначають, що через спалахи, властиві червоним карликам, космічне тіло може піддаватися впливу небезпечної радіації.

Нагадаємо, екзопланети – це планети, які знайдені за межами Сонячної системи. Вони обертаються навколо червоних карликів – зірок, які менші і холодніші за Сонце.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com