НАТО розробляє секретні плани у разі конфлікту з РФ – Reuters

18.05.2023, 16:32
140776

Країни НАТО вперше від часів “холодної війни” розробляють секретні військові плани, щоб бути готовими до потенційного конфлікту з Російською Федерацією. Затвердити їх планують на саміті НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року.

Читайте також: РФ, ймовірно, намагається збільшити тактичний наступ в районі Бахмута – ISW

Про це повідомляє у четвер, 18 травня, інформаційне агентство Reuters.

У НАТО не бачили потреби розробляти широкомасштабні оборонні плани протягом десятиліть, але російська агресія в Україні змусила готуватися до ймовірного конфлікту.

“Ми повинні бути готові до того, що конфлікт може виникнути будь-коли”, – цитує агентство одного із вищих військових чиновників НАТО, адмірала Роба Бауера.

Секретні плани дій у відповідь на потенційну агресію РФ налічують тисячі сторінок. Як у часи “холодної війни”, ці документи визначатимуть певні війська для захисту певних регіонів.

Альянс також планує узгодити модернізацію збройних сили та матеріально-технічного забезпечення у країнах-учасницях НАТО.

“Союзники точно знатимуть, які сили та можливості потрібні, зокрема, де, що і як розгортати”, – сказав глава НАТО Йенс Столтенберг.

Офіційні особи НАТО підрахували, що на повну реалізацію планів знадобиться кілька років. Водночас вони наголошують, що за потреби Альянс може негайно розпочати бій.

“Ми готові битися сьогодні ввечері. Ви знаєте, ви ніколи не буваєте достатньо готові. Ніколи. Ми повинні бути в змозі битися сьогодні ввечері, якщо це необхідно, з тим, що у нас є”, – цитує агентство заступника начальника Верховного штабу об’єднаних сил НАТО в Європі генерал-лейтенанта Юбера Коттеро.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com