Нацбанк дозволив іноземним банкам торгувати гривнею за межами України

9.02.2020, 13:12
62553

Національний банк розширив можливості банків-нерезидентів з купівлі-продажу іноземної валюти за гривні.

Читайте також: Експерт пояснив, чому падає курс гривні

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

“Для підвищення інвестиційної привабливості України Національний банк розширив можливості іноземних банків з купівлі-продажу іноземної валюти за гривню. З цією метою уточнено визначення термінів “валютний ринок України” та “міжнародний валютний ринок”, які є базовими при здійсненні торгівлі іноземною валютою”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві заявиляють, що завдяки цим уточненням “іноземні банки зможуть вільно здійснювати розрахунки в гривнях з іншими іноземними банками за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти відповідно до договорів, укладених за межами України, з використанням своїх кореспондентських рахунків в українських банках”.

Тепер, іноземні банки матимуть можливість не тільки укладати договори з купівлі-продажу іноземної валюти за гривню з будь-якими українськими банками (незалежно від того, в якому банку відкрито гривневий кореспондентський рахунок), а й проводити такі операції між собою, розраховуючись через кореспондентські рахунки в українських банках.

У НБУ очікують, що таке рішення сприятиме зростанню конкуренції та ліквідності на міжбанківському валютному ринку, а також посилюватиме привабливість гривневих активів для іноземних інвесторів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com