Нацбанк подав до суду на “слугу народу” Дубінського

28.11.2019, 17:32
54560

Нацбанк України поскаржився до суду на наклеп від нардепа зі “Слуги народу” Олександра Дубінського. Тож Солом’янський райсуд Києва відкрив провадження за позовом НБУ про захист ділової репутації.

Читайте також: “Фото із витверезника”: Дубінський опублікував шокуюче фото Гонтаревої

НБУ вимагає від Дубінського спростувати інформацію про те, що керівництво установи в особі голови Якова Смолія та його першого заступника Катерини Рожкової нібито організувало “злочинну схему” з виведення банків з ринку за хабарі від їх акціонерів для подальшої виплати їм компенсації з держбюджету.

“Звинувачення в організації “злочинної схеми” з виведення банків з ринку безпідставні і абсурдні, вони мають на меті дискредитувати реформу банківського сектора і підірвати довіру до Національного банку”, – мовиться в повідомленні на сайті НБУ.

В НБУ також наголосили, що очищення банківського ринку в 2014-2016 роках проходило відповідно до вимог закону та стосувалося банків:

  • що мали недостатньо капіталу,
  • нездатних виконувати зобов’язання перед вкладниками,
  • які займалися відмиванням грошей через схемні операції,
  • банків, які використовували засоби вкладників для фінансування бізнес-проєктів власника банку або його родичів.

НБУ також нагадав, що наведений Дубінським як приклад “Радикал Банк” був закритий за грубі порушення у сфері готівкового обігу.

“Не відповідає дійсності і інформація, що Національний банк “допомагає Сергієві Курченку, виплачуючи йому з бюджету 128 мільйонів гривень”. Національний банк не відшкодовував і не допомагає ні Сергієві Курченку, ні акціонеру “Радикал Банку” ТОВ “Промислова інноваційна компанія”, – наголосили у відомстві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com