Національний банк України вводить в обіг монети номіналом 10 гривень (відео)

1.06.2020, 09:10
74154

На цьому тижні в ужиток надійдуть монети номіналом 10 гривень. Вони стануть дійсним платіжним засобом на території України з 3 червня 2020 року. Про це повідомляє прес−служба НБУ .

Читайте також: Порошенко задекларував майже 773 мільйони гривень доходів

Регулятор повідомляє, що нова монета номіналом 10 гривень – невелика за розміром, легка. Її діаметр становить 23,5 мм, вага − 6,4 грама. Вона виготовлена ​​з цинкового сплаву з гальванічним покриттям нікелем.

Завдяки більшому діаметру і ребру зі спеціальним великим рифленням громадянам буде легко відрізнити її від монет інших номіналів.

На реверсі монети номіналом 10 гривень зображений портрет українського гетьмана Івана Мазепи; на аверсі в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщено номінал монети.

Під час автоматизованого перерахунку монет на спеціальному обладнанні для їх ідентифікації використовуються такі технічні характеристики: розмір і вага, а також так званий електромагнітна підпис − електронний сигнал, характерний для того чи іншого матеріалу.

Читайте також: НБУ випустить срібну монету номіналом 1000 гривень

На першому етапі НБУ планує ввести в обіг понад 5 млн 10−гривневих монет, які будуть розподілені між підрозділами банку в регіонах. З 3 червня 2020 року банки зможуть отримувати оновлені грошові знаки в НБУ і видавати їх своїм клієнтам.

“Громадянам не потрібно спеціально обмінювати банкноти номіналом 10 гривень на повсякденні монети цього номіналу. Вони зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно і новими грошовими знаками, і старими банкнотами цього номіналу. Поступово − в результаті природного зносу − 10− гривневі банкноти будуть замінюватися в зверненні монетами”, − йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com