Науковці назвали вагому причину ходити в музеї та театри

24.12.2019, 09:32
57657

Британські вчені називають щонайменше одну вагому причину приділяти хоча б небагато часу відвідинам музеїв.

Читайте також: У Мережі спалахнув скандал через еротичний ролик, який знімали у львівському Палаці Потоцьких (відео 18+)

Усього один або два культурні заходи на рік знижують ризик ранньої смертності на 14%, кажуть учені з Університетського коледжу Лондона. Результати їх багаторічного дослідження публікує The British Medical Journal.

Учені проаналізували досвід понад 6710 людей у віці 50 років і старше. Висновки вражають: чим частіше людина відвідує музеї, виставки, оперу та театри, тим краще це для її здоров’я.

Люди, які часто споглядали мистецтво (кожні кілька місяців і частіше), мали на 31% нижчий ризик померти.

Окрім того, стать і фінансове становище не впливають на результат. “Культурне дозвілля виключає сидячий спосіб життя, який є причиною багатьох серцево-судинних захворювань”, – відзначають вчені.

Захоплення сприйняття мистецтва може мати захисну асоціацію з довголіттям у старших людей. Ця асоціація може частково пояснюватися відмінностями пізнання, психічного здоров’я та фізичної активності серед тих, хто займається чи не займається мистецтвом, але залишається навіть тоді, коли людина підлаштовується під ці фактори.

Зокрема вчені помітили, що креативність і уява – невід’ємні складові художньої взаємодії. Вони завжди були пов’язані з підвищенням шансів на виживання людини.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com