Названо найкориснішу рибу, яку треба їсти абсолютно всім

25.03.2024, 14:00
156289

Науковці рекомендують не купувати червону рибу, яка вирощена в штучних водоймах. Оскільки вона не має тих поживних речовин та вітамінів, які містяться в дикій. Розповідаємо, яка користь дикого лосося, посилаючись на видання News week.

Читайте також: Не пошкодуєте: рецепт швидкої закуски із печінки тріски

Яка різниця між диким і штучно вирощеним лососем: дослідження вчених

Науковці провідних англійських університетів, у тому числі Кембриджського і Абердинського, з’ясували, що вирощений у штучних умовах лосось не містить у своєму м’ясі шести ключових речовин – калію, йоду, заліза, омега-3, вітаміну B12 і вітаміну A. Адже саме заради цих корисних вітамінів та мінералів люди найчастіше вибирають червону рибу.

У ході дослідження було виявлено, що в дикій червоній рибі вміст калію у 5 разів вищий, ніж у тій, що вирощена фермерами. Також науковці встановили, що філе дикої риби містить йоду в чотири рази більше, а заліза, омега-3 й вітамінів А і В – у півтора рази.

Яка користь дикого лосося для здоров’я

Запобігає серцево-судинним захворюванням. Омега-3, калій та вітамін А, що містяться в рибі, знижують ризики інсульту та унормовують рівень холестерину в крові.

Підвищує імунітет у підлітків. Під час росту і розвитку організм дітей віком від 12 до 16 років витрачає багато ресурсу, а червона риба завдяки вмісту йоду й калію допомагає зміцнити імунітет, кісткову та м’язову тканину.

Захищає від утрати м’язів та ламкості кісток. Лосось багатий на білок, який виконує ряд надважливих функцій. Тому ця риба особливо корисна для людей похилого віку, оскільки підтримує міцність тканин і водночас запобігає передчасному старінню.

Знижує ризики хвороб на онкологію та щитовидної залози. Риба виду лососевих містить у своєму складі селен, який захищає організм від раку і сприяє налагодженню роботи щитовидної залози у людей з аутоімунним захворюванням.

Омолоджує. Філе червоної риби містить астаксантин, який здатен знижувати ризики серцево-судинних захворювань і запобігати передчасному старінню шкіри.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com