Названо три ймовірних цілі Путіна в Україні та світі

25.07.2022, 09:02
124467

Україна вже здобула перемогу у війні з Росією на стратегічному рівні, проте оформлена вона буде через деякий час та певну кількість жертв.

Про це пише політичний аналітик Віктор Андрусів.

За його словами, в Україні вже практично створено найсучаснішу армію НАТО, яка вміє воювати всіма видами озброєння країн-членів Альянсу.

Читайте також: Кабмін змінив умови виплати деяким силовикам під час війни

“Так, ми ще не отримали літаки й далекобійні ракети. Але Путін продовжує робити все, щоб і це нам надали, зокрема, удар по одеському порту, вчергове доводить, що Путін виконує тільки ті домовленості, які його можна змусити виконати. Наші партнери майже повністю пройшли шлях від сторонніх спостерігачів до союзників, і звернути з цього шляху буде неможливо, хай як би тяжко не було”, – зазначає експерт.

За його словами, сьогодні російський диктатор ставить три наступні цілі:

захоплення Донбасу до грудня;

газовий шантаж Європи;

повалення проукраїнських урядів в Європі та втрата Конгресу демократами в США.

Як зазначає Андрусів, досягти їх шансів у Путіна мало.

“Динаміка просування окупанта на Донбасі, а паралельно нарощування нашої потужності взагалі ставить під сумнів подальші успіхи російської армії. Особливо на тлі шалених втрат за захоплення навіть малих населених пунктів. Більше того, українські контрудари, які відбудуться найближчим часом, можуть призвести до того, що Путін закінчить 22-й рік зі значно меншою окупованою територією, ніж є на цей момент. Не має перспектив і газовий шантаж. Так, Європа не зможе обійтися без російського газу, але правда й така, що Путін не може припинити постачання газу, оскільки це буде мати катастрофічні наслідки для російського бюджету, і взагалі завдасть технологічної шкоди цьому процесу на майбутнє”, – пише аналітик.

На думку Андрусіва, повалення проукраїнських урядів в Британії та Італії може обернутися для диктатора приходу там до влади ще більш проукраїнських політиків.

“Підсумовуючи, скажу наступне: наша перемога залишається невідворотною. Так, ще дуже далеко до вичерпання російської армії та економіки. Так, ми ще заплатимо високу ціну невинними життями. Але 5 місяців – це вже достатній час, щоб побачити чіткий історичний тренд на поразку Путіна“, – резюмував він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com