Не допустити підвищення тарифів для українців, – в «УДАРі Віталія Кличка» закликали уряд виконати умови Меморандуму

15.12.2021, 16:24
107313

Щоб не допустити зростання тарифів для населення, 30 вересня уряд, «Нафтогаз України» і мери міст підписали черговий меморандум щодо проходження опалювального сезону. Проте, проблемним залишається обмеження НАК «Нафтогаз України» обсягів газу для підприємств теплопостачання.

Читайте також: «Малий та середній бізнес має стати головним двигуном економічного розвитку країни», – Юрій Гупало про відтермінування «касових апаратів»

Для забезпечення теплом усіх споживачів до завершення опалювального сезону уряд має повністю виконати добровільно взяті на себе зобов’язання відповідно до Меморандуму. Відповідну заяву оприлюднив лідер «УДАРу» Віталій Кличко.

«Для нашої країни питання тарифів є дуже важливим, але цього року стало  непростим і може набути гострого, складного значення. Тому для того, аби врегулювати ціни, було підписано Меморандум, який передбачає, що органи центральної влади, органи місцевого самоврядування та НАК «Нафтогаз України» докладуть максимум зусиль для ефективного та оперативного виконання передбачених домовленостей. Ми розуміємо, що бюджети деяких громад не зможуть повною мірою самостійно покривати частину витрат підприємств теплопостачання для забезпечення їх безперебійної роботи та незмінності тарифів. Тому НАК «Нафтогаз» обов’язково повинен дотриматися умов Меморандуму і не створювати проблем українцям, адже співпраця та робота як єдиного механізму всіх органів державної та місцевої влади – є запорукою успіху», – зазначив лідер Волинського «УДАРу» Юрій Гупало.

«Ми сподіваємося на виконання урядом взятих на себе зобов’язань в повному обсязі. Адже виконання урядом умов Меморандуму забезпечить тепло в оселях українців без збільшення вартості тарифів. Так, проблемним питанням залишається обмеження НАК «Нафтогаз України» обсягів газу для підприємств теплопостачання, відсутність на сьогодні бюджетних компенсаторів для відшкодування стриманих органами місцевого самоврядування тарифів. Для вирішення проблеми НАК «Нафтогаз України» має внести зміни до договорів на постачання природного газу та відкоригувати обсяги природного газу для населення та бюджетних установ, враховуючи фактичні об’єми спожитого газу в жовтні 2021 року», – підкреслив лідер «УДАРу» Віталій Кличко.

Він зазначив, що уряд має в першу чергу спрямувати субвенцію на погашення заборгованості за різницю у тарифах громадам, індекс платоспроможності яких менше одиниця.

«Сподіваємося, що уряд у грудні 2021 року, розподілить між бюджетами місцевого самоврядування весь обсяг субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах та дотації для територіальних громад, індекс податкоспроможності яких менше 0,9. Це сприятиме покращенню фінансового стану підприємств ТКЕ – дозволить їм погасити борги й стало пройти опалювальний сезон, не підвищуючи тарифи для споживачів», – підсумував лідер «УДАРу».

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com