Не дожив до 79-річчя шість днів: під Маріуполем окупанти жорстоко закатували капітана 1 рангу у відставці (фото)

9.04.2022, 12:33
117065

У Маріупольській області окупанти три дні катували 78-річного письменника і журналіста Євгена Баля. Окупанти жорстоко побили чоловіка. Його смерть стала результатом тортур, які журналіст-ветеран пережив від росіян.

Про це повідомили у Національній спілці журналістів України і підтвердив представник Національної спілки письменників України Павло Кущ.

Відомо, що російські військові схопили 78-річного Баля у нього вдома – в приморському Мелекіному під Маріуполем. Приводом для незаконного затримання начебто стали “компрометуючі” фото разом із українськими військовими. Окупанти обшукали його будинок, а самого господаря забрали “в підвал-в’язницю”.

“Окупанти перевернули догори дном будинок, а самого господаря забрали “на підвал”. За три дні його, жорстоко побитого, відпустили”, – розповіла перша секретарка НСЖУ Ліна Кущ.

Своєю чергою, Павло Кущ додав, що окупанти жорстоко знущалися з чоловіка три дні. Його добряче побили, завдавши важких ушкоджень, але журналіст запевнив, що обов’язково одужає.

Загарбники відпустили 78-річного Баля 21 березня зі словами “не воюем с ветеранами флота СССР”. Спілка журналістів тримала в таємниці переслідування чоловіка, аби той міг виїхати з тимчасово захопленої території та потрапити у безпечне місце.

Утім, журналіст-ветеран не зміг оговтатися після знущань – його серце зупинилося 2 квітня. До свого 79-річчя він не дожив 6 днів.

“2 квітня він пішов із життя. Його смерть стала наслідком катувань, яким піддали журналіста-ветерана російські окупанти. Незаконний арешт та побиття, наслідком яких стала смерть нашого 78-річного колеги, – це ще один воєнний злочин окупантів, за який має настати невідворотне й суворе покарання“, – повідомили у НСЖУ.

Євген Баль був капітаном 1 рангу у відставці, моряком-підводником. Як морський офіцер понад 30 років ніс службу на підводних човнах Північного та Тихоокеанського флотів, не одноразово ходив у автономне плавання. Чоловік вів активну патріотичну і волонтерську діяльність у Приазов’ї.

Він писав книги про початок війни на Донбасі, описував події 2014 року. А також зустрічався із морськими піхотинцями та з багатьма військовими підрозділами, які обороняли Маріуполь та Україну.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com