Не обійшлось без росіянина: у Німеччині двоє підлітків планували теракт — BILD

30.11.2023, 11:01
150607

Федеральне відомство з охорони Конституції Німеччини затримало двох підлітків — прихильників терористичного угруповання “Ісламська держава” за підозрою в підготовці теракту в Кельні.

Читайте також: «Вже завтра полетять на голови окупантам», – «Українська команда» передала чергову партію дронів-камікадзе 144-й бригаді

Про це повідомляє BILD.

Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини отримало інформацію про одного користувача Telegram, який у відео закликав до “священної війни проти Заходу” та анонсував теракт на п’ятницю, 1 грудня.

За даними BILD, особу ісламіста швидко встановили — ним виявився 15-річний Едріс Д., підліток афганського походження з міста Буршайд. Раніше він не проходив як підозрюваний у тероризмі.

15-річний підліток, встановило слідство, також тісно спілкується з 16-річним громадянином Росії Расулом М., який живе у Віттстоку, що в Бранденбурзі.

“Відомо, що він симпатизує терористичній організації “Ісламська держава” і відомий поліції за поширення терористичної пропаганди”, — пише BILD, яке стверджує, що росіянин міг бути причетним до організації теракту на 1 грудня.

Ісламісти, ймовірно, хотіли здійснити теракт за допомогою саморобних запалювальних пристроїв або невеликого ваговозу. За даними BILD, теракт міг відбутись на різдвяному ярмарку або в синагозі у Кельні.

У вівторок, 28 листопада, слідчі обшукали кімнати підозрюваних у тероризмі в Північному Рейні-Вестфалії і Бранденбурзі і взяли підлітків під варту. Прокуратури Дюссельдорфа й Нойруппіна ведуть розслідування за підозрою в плануванні терористичного злочину.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com