Не всі ФОПи повинні встановлювати касові апарати: хто може уникнути нових зобов’язань

28.12.2021, 16:03
108262

Вже за тиждень, від 1 січня 2022 року ФОПи другої–четвертої груп мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО, касові апарати – ред.) або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО). Проте таке рішення парламенту діятиме не для всіх.

Читайте також: Українці придбали понад 100 тисяч квитків на потяги за програмою «єПідтримка»

Про винятки йдеться в 9 статті закону “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.

Відтак, користування касовими апаратами можуть уникнути ФОПи 1-ї групи — ті підприємці, які не мають найманих працівників і здійснюють роздрібну торгівлю за готівку на ринках, або ті, хто працюють по моделі бізнесу B2B (бізнес для бізнесу – ред.)

Крім того, аби не встановлювати касовий апарат дохід ФОПів 1-ї групи не повинен перевищувати 1,002 млн гривень.

До того ж, використання касових апаратів не обов’язкове, якщо ФОПи надають послуги та проводять розрахунки виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів. Наприклад, Приват24, monobank, Ощад24, City24, LiqPay, EasyPay, WayForPay тощо.

У законі йдеться, що “реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій, та розрахункові книжки не застосовуються: при здійсненні розрахунків за послуги у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com