Не всі втрачають нюх: лікар-інфекціоніст спростував один з найпопулярніших міфів про коронавірус

3.12.2020, 21:16
90710

Лікар-інфекціоніст Євген Дубровський  розвінчав один з головних міфів про коронавірус. Він полягає в тому, що людина залишається хворою до тих пір, поки у неї не відновиться нюх, якщо до цього пропадав. Про це медик заявив в ефірі телеканалу “Україна 24” в програмі Hard Влащенко.

Читайте також: Чому “брешуть” ПЛР-тести: інфекціоніст назвав 5 головних причин

За словами Дубровського, це специфічний симптом, він може і не з’явиться при COVID-19. Також він зазначив, що втрата нюху відбувається на 5-6 день хвороби.

Також медик повідомив, що зазвичай пацієнти одужують від інфекції вже на 14-й день. З цього моменту їх можна вважати безпечними для оточуючих.

“Це характерний специфічний симптом, який не з’являється на початку захворювання, а тільки на 5-6-й день, і у різних людей по-різному. Люди одужують від коронавірусу на 14-й день. Хтось може трохи довше, але це зовсім небагато. А запах може повернутися і через місяць, і через два. Є кілька пацієнтів, до яких він досі не повернувся, а вже минуло кілька місяців”, – повідомив лікар

Також в інтерв’ю Дубровський відповів на питання, скільки повторних заражень коронавірусом в процентному співвідношенні. Доктор відповів, що це 1%.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com