Невакцинованих волинян хочуть не впускати до церков

20.10.2021, 18:29
103386

Після переходу Волинської області до «червоної» зони для людей, у яких немає сертифікату, що засвідчує вакцинацію проти COVID-19, обмежать доступ до храмів.

Читайте також: Вакцинація і робота: чи стане обов’язковою вимогою наявність COVID-щеплення для працівників

Про це під час брифінгу 20 жовтня повідомила заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук, пишуть Волинські новини.

Зі слів спікерки, Волинь стрімко наближається до «червоної» зони епіднебезпеки. Водночас посадовиця нагадала мешканцям області про те, що з 21 жовтня 2021 року на Волині та всієї території країни діятимуть обмеження у міжобласних перевезеннях громадським транспортом невакцинованих громадян.

Вона зазначила, що особи без вакцинації не зможуть користуватися міжобласними маршрутками, автобусами, а також потягами та авіасполученням.

«Це не порушення прав, це заходи, спрямовані на те, щоб берегти ваше життя», – додала Людмила Тимощук.

Окрім цього, вона звернулася до волинських священників і прихожан, аби й ті, й інші врахували, що з «червоною» зоною в церквах будуть діяти ті ж самі протиепідемічні заходи, як і на початку карантину.

«Це і обмеження дистанції, і обмеження перебування у храмі. Тільки вакциновані люди зможуть вільно відвідувати церкву, але при цьому носити маски. Маски повинні носити і вакциновані і невакциновані. Бо вакцинований – не означає не інфікований», – наголосила спікерка.

Вона додала, що з переходом до «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки люди, які вакцинувалися, матимуть більше прав знаходитися у тому чи іншому приміщенні

«Щоб у області не було економічного колапсу та протестів, щоб працювали заклади освіти, медицини та культури, треба вакцинуватися. Адже доступ до цих закладів буде лише у вакцинованих», – підкреслила Тимощук.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com