Вакцинація і робота: чи стане обов’язковою вимогою наявність COVID-щеплення для працівників

20.10.2021, 15:01
103367

Наразі менше п’яти відсотків українських компаній ставлять як умову COVID-вакцинацію, щоб той чи інший кандидат міг стати їхнім співробітником.

Читайте також: За підробний COVID-сертифікат можна сісти на 6 років

Про це в ефірі “Сніданку з 1+1” розповів директор з розвитку бізнесу Андрій Данілюк.

За його словами, це швидше за все – лише рекомендації. Наразі, експерт каже, що не бачив резюме, в якому зазначається – вакцинований кандидат чи ні.

“Офіційно немає в публічному доступі вакансій, де зазначається як вимога чи рекомендація наявних щеплень від коронавірусу. Але під час інтерв’ю компанії досить часто ставлять це запитання. Особливо, якщо стосується таких сфер як роздрібна торгівля, робота з населенням, надання послуг”, – каже він.

Фахівець вважає малоймовірним в Україні “італійський сценарі”, де всі працівники повинні мати або COVID-щеплення, або негативний ПЛР-тест.

За його словами, за два роки пандемії компанії розробили велику кількість адаптацій до умов, а вакцинація – це лишень один зі способів полегшити ці інструменти: гучкий графік, віддалену роботу, гібридні команди тощо.  “Враховуючи ті заходи, які мають компанії, то такий сценарій малоймовірний”, – наголосив Андрій Данілюк.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com