Нічна атака по Одесі: що відомо про наслідки влучання ракет (фото)

6.11.2023, 09:32
149323

У ніч проти понеділка, 6 листопада, російські окупанти завдали удару по Одесі та її околицях. Загарбники атакували регіон, випустивши ракети “Онікс” та “Іскандер-М”. Над Одещиною збили сили ППО 15 дронів.

Читайте також: Київ: прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом побиття поліцейськими прикордонника

Про це повідомили у Силах оборони півдня України.

Ракети влучили у середмістя та по законсервованій промисловій будівлі. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька багатоповерхових житлових будинків та музей.

Також над Одещиною збили 15 дронів. Однак є й влучання: пошкоджено складські приміщення, розвантажувальну спецтехніку, автівки з зерном. П’ятеро людей травмовані, їх ушпиталили.

Як заявив мер Одеси Генадій Труханов, “приліт” стався по Національному художньому музею, який розташований у зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

“Трохи туди, трохи сюди і могли б ми втратити багато наших зразків, експонатів, дуже відомих у всьому світі. На щастя, цього не сталося”, — зазначив мер міста.

РФ вчергове атакувала Україну, застосувавши 2 керовані авіаційні ракети Х-59, балістичну ракету “Іскандер-М”, протикорабельну ракету “Онікс”, 2 керовані ракети Х-31 та 22 ударні БпЛА типу “Shahed-136/131”. Удари були завдані по припортовій інфраструктурі Одеської області та об’єктах цивільної інфраструктури міста Херсон. Протиповітряною обороною знищено дві ракети Х-59 та 15 ударних БпЛА.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерховий будинок, портова інфраструктура, автомобільний транспорт та інша цивільна інфраструктура.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com