Німеччина та Нідерланди планують створити “військовий Інтернет”

29.06.2019, 12:50
31116

Німеччина та Нідерланди об’єднали свої зусилля з метою створення першого в історії “військового Інтернету”. Про це повідомляє видання ZDNet.

Читайте також: У Китаї заборонили інтернет-енциклопедію “Wikipedia”

За його даними, відповідну угоду міністри оборони Німеччини та Нідерландів Урсула фон дер Лейен і Анк Бейлевелд підписали в минулу середу в Брюсселі, де відбувалося засідання глав оборонних відомств країн – членів НАТО.

Нова об’єднана мережа отримає назву Tactical Edge Networking (TEN). Вона стане тестовим варіантом для об’єднання військових мереж інших членів НАТО в майбутньому.

Штаб-квартира TEN буде розташована в німецькому Кобленці, а центр технологічного дизайну і прототипування відкриють в нідерландському Амерсфорте. На першому етапі в рамках TEN налагодять зв’язок між наземними операціями німецької армії (D-LBO) і тактичної комунікаційної програмою FOXTROT Міноборони Нідерландів.

Читайте також: Інтернету виповнилось 30 років: засновник Мережі застерігає від небезпеки свого винаходу

Очікується, що розгортання TEN обійдеться обом країнам в мільйони євро. Гроші знадобляться на переоснащення десятків тисяч солдатів і транспортних засобів новим сумісним з TEN обладнанням, зауважує видання.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com